Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 
Zandvoort, verslag BMW-dag 22 september. 
Auteur Bericht

Geregistreerd: vr 15 jun 2012, 18:34
Berichten: 7
Pre-Vieuw, EXCLUSIEF voor JULLIE FORUMLEDEN, naar CLUBBLAD EN BMW-NEDERLAND verzonden.

VERSLAG: DE GROTE LANDELIJKE BMW-MOTORDAG IN ZANDVOORT, Zondag 22 september2013
Met misschien de grote motormanifestatie in het Zuid-Duitse Garmisch-Partenkirchen voor ogen, werd er dit jaar ook in Zandvoort een BMW-motordag gehouden. En dat op een voorterrein van het legendarisch autocircuit in de duinen. Enkel weken terug mocht ik op dit circuit nog een classic-autorace bewonderen. Wat een drukte en een sfeertje! Jan Lammers reed nog in een originele Formule -1 raceauto rond. Probeer zo’n dag maar eens een autoparkeerplek te bemachtigen. Dat was nu met motoren geen enkel probleem, wij kregen parkeerplekken op de toegangsweg, vlak bij de ingang.
VOORGESCHIEDENIS: BMW-Nederland had een grote reclamecampagne opgezet. Ik was hier al in een vroeg stadium over geïnformeerd. De motorzaak heeft toen gevraagd, om een heenrit vanuit Zeeland op te zetten. Plots bleek BMW-Ned. een systeem te hanteren met aanmelding vooraf. Dit dmv. het per mail aanvragen van (weliswaar gratis) toegangskaarten. De belangstelling was echter zo groot, dat die al na enkele dagen waren uitverkocht. Niet echt doordacht van BMW, maar men heeft naarstig naar oplossingen gezocht. Er waren bv. meer veiligheidsmaatregelen, toiletten, EHBO en inzet van een echte veiligheidsdienst vereist. Ten slotte lukte het toch nog om extra kaarten beschikbaar te stellen, waardoor het totaal op 3500? bezoekers kwam. Maar dit gedoe heeft veel onzekerheid en onbegrip bij de geïnteresseerde motorrijders gegeven. Ook door de (te) beperkt mogelijke deelname aan workshops en clinics (b.v. de Off-Road- en ABS trainingen). Daarvoor je weer apart vooraf aanmelden, ook weer met (te) beperkte mogelijkheden.
DE HEENRIT.
Wij hadden een toeristisch, maar vlotte kustrit uitgezet. De motorzaak had zijn deuren op zondagochtend al om 7.45 uur open gezet voor ontmoeting en koffie. Vanuit onze regio kwamen opdagen: 17 motoren, 4 duo’s en 1 servicewagen. Exact om 8.15 uur vertrokken naar onze pauzestop aan de A13 bij Delft . Daar sloten zich nog 2 BMW-rijders aan. Na deze rookpauze verder ri. Den Haag-Mariahoeve, sloot zich nog een rijder aan, dus verder met 20 motoren. Na de stadsdrukte, het groen in langs hotel “De Bijenhorst” in Wassenaar, door de luxe woonwijk met villa’s in het groen naar Katwijk en de bollenstreek.
DE SHOWS.
Om 11 uur arriveerden wij in een zonnig Zandvoort. Maar na een half uur: weg zon, de verdere dag grijs bewolkt maar wel droog. Dat was voor de Wereldkampioen stuntrijden Chris Pfiefer een voordeel. Wat een variété artiest is hij, vanwege zijn capriolen op de motor. Eerst met een F-800, maar later met een K 1600. Die motor zet hij ook rechtop op zijn achterwiel.
Of zelfs rechtop op zijn voorwiel als hij dat leuk vindt! Met een paar burn-outs met flinke rookontwikkeling, en besloot hij zijn show.
De latere Politieshow is dan wel erg netjes en beheerst. Die manen stralen "rust en gezag" uit. Maar die kunnen ook met 9 man een piramide bouwen met de BMW vlag in top. Al die kunsten op slechts één BMW R 100 klassieke motor!
Op het middenterrein werd een display gehouden van bijna alle klassieke motortypes, van de R2, de R 75 legermotoren met zijspan uit 1942, tot de R51 en volgende typen uit de jaren 50 en 60. De rij werd afgesloten met de modere K 1600 GTL.
HET PRESENTATIE-TERREIN
Op het terrein stonden grote koffietenten en terrassen. Rondom veel promotietenten, o.a. Wunderlich, BMW-parts, Castrol, Bakker framebouw en “Pimp Your Motor”.
Ook speciale motoren van RWS -verkeer- en veiligheidsdienst (ivm. file’s en ongelukken) en Brandweer (met knipschaar). Een ABS test- en slipbaan en Off-road circuit trok veel belangstelling. Zo ook het proefrijden op alle nieuwe BMW typen, gereserveerd tbv. de vooraf aangemelde rijders.
Een interessante BMW-dag met veel enthousiaste BCN motorvrienden.
Jan, meestal de "BCN buitenlandcorrespondent"


zo 06 okt 2013, 14:55
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Antwoord op onderwerp   [ 1 bericht ] 

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.
phpBB.nl Vertaling